Jesienna surówka z kapusty pekińskiej

4.49 (194 ocen)

  • 15 min

Pyszna i prosta surówka w sam raz do jesiennego obiadu. Jej niewątpliwą zaletą jest to, że przyrządzimy ją z ogólnodostępnych składników.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kapusty
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 słoika papryki konserwowej

    sos:
    dwie łyżki octu balsamicznego
    4 łyżki wody
    3 łyżki oleju/oliwy
    pół drobno posiekanej cebulki
    1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich
    2 średnie lub 1 duży ząbek przeciśnięty przez praskę
    cukier
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Jesienna surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować sos: wszystkie składniki połączyć, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Odstawić na 15min.
  • 2. Kapustę pokroić w piórka, paprykę w kostkę, dodać odsączoną kukurydzę.
    Dodać sos, wymieszać.

Porady

Kluczem do tej pysznej surówki jest pyszny sos.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować