sałatka JESIENNA PYCHOTKA z orzechami włoskimi i prażonymi pestkami dyni

4.5 (174 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest łatwa, jest pyszna i jest MEGA BOMBĄ WITAMINOWĄ. Idealna na różne okazje.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 zielona papryka lub inny kolor
    1 średnia cebula czerwona lub zwykła
    3 łodygi selera łodygowego
    3 ogórki konserwowe
    300 g ugotowanego bądź pieczonego fileta z kurczaka
    garść posiekanych namoczonych orzechów włoskich
    garść prażonych pestek dyni
    2 solidne garście posiekanej kapusty pekińskiej
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki ostrego ketchupu
    sól, pieprz
    suszony czosnek niedźwiedzi lub natka posiekanej pietruszki
    łyżeczka przyprawy gyros
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ketchupy Majonez Pesto

Sałatka jesienna pychotka z orzechami włoskimi i prażonymi pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski dajemy: umytą oczyszczoną i pokrojoną paprykę, obraną i posiekaną cebulę, umyte i pokrojone w pół talarki łodygi selera, pokrojone w pół talarki ogórki konserwowe, pokrojonego fileta w nie za dużą kostkę, posiekane nie za drobno namoczone orzechy włoskie. Dodajemy prażone pestki dyni, przyprawy sól, pieprz, przyprawę gyros oraz majonez i ketchup. Dokładnie mieszamy i zostawiamy na 30 nim.w lodówce do przegryzienie się.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sałatka z orzechami włoskimi

To może cię zainteresować