Jeleń po burgundzku

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Średni

Mięsko w pysznym sosie

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 g gulaszu z jelenia

    1 duża marchew

    1 gruszka

    2 łyżki mąki

    1 szklanka czerwonego , wytrawnego wina

    1/2 szklanki wody

    1/2 łyżki przecieru pomidorowego

    sól , pieprz

    olej do smażenia

    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Gulasz

Jeleń po burgundzku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z jelenia umyć , osuszyć , obtoczyć w mące .

    Usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano .

    Na patelnię wlać wino , zeskrobać resztki z dna .

    Dolać wodę , dodać przecier pomidorowy , doprawić solą i pieprzem .

    Mięso przełożyć do brytwanny i piec w 150 stopniach przez 2,5 godziny pod przykryciem , od czasu do czasu mieszając .

    Na patelni roztopić masło , usmażyć na nim pokrojoną w plastry marchewkę .

    Do gulaszu dodać marchew i pokrojoną w grubą kostkę gruszkę .

    Piec jeszcze 30 minut .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować