Jaskółki

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie podpatrzyłam kiedyś u siostry i od tamtej pory często je robię, bo domownikom bardzo smakuje.

Składniki:

  • ● 1 kg schabu
    ● 4 ugotowane na twardo jajka
    ● 10 dag pieczarek
    ● cebula
    ● kukurydza z puszki
    ● tarty żółty ser
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jaskółki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy i rozbijamy.
    Przygotowujemy farsz: drobno
    pokrojone w kostkę pieczarki
    przesmażamy z cebulką, dodajemy
    trochę osączonej kukurydzy
    i starty żółty ser.
    Wszystko razem mieszamy.
  • Jaskółki 2. Na rozbity schab kładziemy
    farsz, a następnie ćwiartkę jajka. Zawijamy, formując roladki,
    panierujemy w jajku i bułce.
    Smażymy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować