Jajko zapiekane w awokado z chipsem z szynki szwarcwaldzkiej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pożywne, zdrowe, kolorowe, energetyczne śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szt awokado
    4 jajka
    4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
    sól
    pieprz
    pieprz czerwony
    1 pomidor
    kilka rzodkiewek
    szczypiorek
    kilka liści szpinaku

Jajko zapiekane w awokado z chipsem z szynki szwarcwaldzkiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przecinamy wzdłuż, usuwamy pestkę, lekko wydrążamy.
  • 2. Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową . W zagłębienia wbijemy delikatnie jajka. Solimy. Pieczemy w piekarniku, aż jajka się zetną - do preferowanej konsystencji białka i żółtka.
  • 3. Na suchej patelni smażymy plastry szynki. Podajemy do jajek w awokado.
  • 4. Jajka posypujemy pokrojonym pomidorem, rzodkiewkami, szczypiorkiem, oprószamy solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy