Jajko z warzywami w galarecie

0 (0 ocen)

  • 20 min

.Moi goście lubią galaretkowe dania więc tym razem jajko w towarzystwie warzywek na różne okazje.

  • 20 min

Składniki:

  • groszek konserwowy 1/2 puszki
    kukurydza konserwowa 1/2 puszki
    marchew 3 sztuki
    jajka 5 sztuk
    bulion 1/2 litra
    żelatyna 3 łyżki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Jajko Przystawki

Jajko z warzywami w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozmieszać w gorącym bulionie i odstawić do stężenia.
    Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Marchew ugotować, przestudzić i obrać.
    Część pokroić w kostkę, resztę zostawić do dekoracji.

    Na spód małych salaterek albo innych pojemników wyłożyć po ok. łyżce groszku, kukurydzy i pokrojonej marchewki.
    Jajka przekroić na połowy, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na warzywach. Zalać lekko tężejącym bulionem.

    Galaretki można udekorować marchewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Imieniny Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować