Jajka z wędzonym łososiem

4.5 (184 ocen)

Połówki jajek wypełnione pastą z wędzonego łososia, chrzanu i koperku.

Składniki:

  • 4 jajka
    150g wędzonego łososia
    1 łyżka chrzanu
    2 łyżeczki majonezu
    1 łyżeczka koperku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez Pasty

Jajka z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka z wędzonym łososiem 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. Kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka, które rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do nich majonez, chrzan, koperek, drobno pokrojonego łososia (zostawiamy plaster do dekoracji). Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowana masą wypełniamy połówki jajek. Na wierzch układamy łososia . Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Chrzan Jajka Koper Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też: łosoś w galarecie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować