Jajka z rzeżuchą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ta świąteczna przekąska jest smaczna i zdrowa. Wzmocni organizm po długiej zimie.

Składniki:

  • 4 jajka
    3 łyżki majonezu
    po małej garści kiełków rzodkiewki i rzeżuchy
    kilka gałązek szczypiorku
    pomidor
    pieprz

Jajka z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół.
  • 2. Szczypiorek i rzeżuchę myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Dodajemy kiełki
    rzodkiewki, mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku pieprzem.
    Wykładamy na jajka. Pomidora myjemy, osuszamy i kroimy w cząstki. Podajemy z jajkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy