JAJKA z jarmużem, pomidorkiem i ogóreczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Proste i pyszne śniadanie lub kolacja a nawet pomysł jak podać ugotowane jajeczka na świąteczny stół Wielkanocny

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki majonezu
    garść jarmużu
    1 średni pomidor
    1 duży ogórek kiszony
    sól
    pieprz
    czosnek niedźwiedzi do smaku i dekoracji
    3 jajka ugotowane na twardo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka z jarmużem, pomidorkiem i ogóreczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Talerzyk smarujemy majonezem i oprószamy solą i pieprzem. Układamy przekrojona na pół jajeczka. Pomidorka kroimy w kosteczkę i tak samo ogórka kiszonego. Nakładamy pomidorka i ogórka pomiędzy luki na talerzu, a brzegi wykładamy jarmużem. Całość posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim.

Porady

zamiast czosnku niedźwiedziego można użyć natki pietruszki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Jarmuż Pomidor Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować