Jajka w sosie tatarskim

4.5 (188 ocen)

  • 15 min

Jajka na każdą okazję.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 jaj
    1/3 małego słoiczka grzybków marynowanych
    2 ogórki kiszone
    szczypiorek
    1 łyżeczka musztardy
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaj gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na połówki i układamy na talerzy. W małej miseczce mieszamy majonez, jogurt i musztardę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Grzybki i ogórki siekamy w kosteczkę i mieszamy z sosem. Sos tatarski wylewamy na jajka i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Jajka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować