Pysznie nadziane jajka, ze smakowitą pastą z jajek ,sera żółtego i szynki połączone z majonezem oraz chrzanem tartym smakują wyśmienicie.
60 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
jajka ugotowane na twardo 6 szt,
ser żółty 150 g,
szynka konserwowa około 150 g,
sól i pieprz do smaku,
majonez według uznania,
chrzan tarty 1 łyżeczka,
dodatkowo ;
rzeżucha,
Jajka nadziewane pastą z jajek ,sera i szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą a następnie obieramy ze skorupek i kroimy na połówki.
Z każdej połówki wyjmujemy żółtko tak aby nie uszkodzić białka.
Żółtka ścieramy na tarce, albo zwyczajnie rozdrabniamy widelcem, dodajemy starty na tarce żółty ser oraz pokrojoną w kostkę szynkę konserwową.
Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą i łączymy z tartym chrzanem i majonezem.
Taką pastą napełniamy połówki białek, posypujemy posiekaną rzeżuchą.
Komentarze