Jajka nadziewane pastą z jajek ,sera i szynki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pysznie nadziane jajka, ze smakowitą pastą z jajek ,sera żółtego i szynki połączone z majonezem oraz chrzanem tartym smakują wyśmienicie.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka ugotowane na twardo 6 szt,
    ser żółty 150 g,
    szynka konserwowa około 150 g,
    sól i pieprz do smaku,
    majonez według uznania,
    chrzan tarty 1 łyżeczka,
    dodatkowo ;
    rzeżucha,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Majonez Szynki Przekąski Ser

Jajka nadziewane pastą z jajek ,sera i szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka nadziewane 1. Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą a następnie obieramy ze skorupek i kroimy na połówki.
    Z każdej połówki wyjmujemy żółtko tak aby nie uszkodzić białka.
    Żółtka ścieramy na tarce, albo zwyczajnie rozdrabniamy widelcem, dodajemy starty na tarce żółty ser oraz pokrojoną w kostkę szynkę konserwową.
    Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą i łączymy z tartym chrzanem i majonezem.
    Taką pastą napełniamy połówki białek, posypujemy posiekaną rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować