Jajka nadziewane kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam jajka z nadzieniem z kurczaka , które będą smaczną przekąską na świątecznym stole.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jaka 5 szt,
    filet z kurczaka 1 szt,
    cebula czerwona 1 mała szt,
    pomidorki koktajlowe kilka szt,
    sól,pieprz do smaku,
    jogurt typu Grecki 4 -5 łyżek,
    majonez Light 4 -5 łyżek,
    kiełki rzodkiewki do dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Majonez Przekąski

Jajka nadziewane kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka nadziewane kurczakiem 1. Jajka ugotuj na twardo , przepłucz obficie zimną woda.
    Następnie ostudź, obierz jajka, przekrój na połówki i wyjmij żółtka.
    Filet z kurczaka opłucz, pokrój w kostek i usmaż na maśle klarownym na złoty kolor dopraw solą i pieprzem do smaku.
    Żółtka rozetrzyj z nie wielką ilością majonezu, dodaj usmażonego kurczaka oraz pokrojone na kawałki pomidory koktajlowe, dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę czerwoną cebule.
    Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i dodaj do farszu.
    Farszem wypełniaj połówki jajek, udekoruj kiełkami rzodkiewki.

    Podawaj jako przystawkę na świątecznym stole i nie tylko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować