Jajka marynowane w burakach z pastą awokado

2 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jajka na twardo, zamarynowane w buraku, faszerowane masą z awokado i posypane świeżą rzeżuchą z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    1 duże dojrzałe awokado
    1 łyżeczka sok z cytryny
    garść świeżej rzeżuchy
    sól morska
    świeżo mielony pieprz

    Marynata:
    50ml octu jabłkowego
    125ml koncentratu buraczanego
    50ml wody
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przekąski

Jajka marynowane w burakach z pastą awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata:
    Do garnka wlać ocet, koncentrat, wodę i zagotować. Następnie dodać cukier, całość dokładnie wymieszać i pozostawić do wystudzenia.
  • 2. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Jajka przełożyć do miseczki, zalać marynatą i wstawić do lodówki na całą noc. Po tym czasie jajka osuszyć i przekroić wzdłuż na połówki.
  • 3. Awokado przekroić na pół, pozbawić pestki, skórki i pokroić na mniejsze części. Następnie skropić sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem na gładki krem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Gotowy farsz z awokado umieścić w szprycy i udekorować połówki jajek, wierzch posypać świeżą rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować