Jajka i zielony farsz

4.5 (146 ocen)

Jajka nadziewane pod każdą postacią są pyszne! A z brokułami... przepyszne :)

Składniki:

  • - 7 jajek
    - pół brokuła
    - sól,cukier (po ok pół łyżeczki)
    - magii
    - 2-3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Jajka i zielony farsz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy,obieramy i kroimy na pół. Żółtka delikatnie wyjmujemy z białek i wkładamy do miseczki.
  • farsz 2. Podzielone różyczki brokuła gotujemy w posłodzonej i osolonej wodzie do miękkości. Studzimy. Przekładamy do żółtek i widelcem rozdrabniamy tak aby się wszystko połączyło,dodajemy majonez,przyprawiamy magii i solą wedle uznania.
    Białka nadziewamy farszem.Najlepiej jest to robić łyżeczką ale szprycą będą wyglądać ładniej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Brokuły Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować