Jajka faszerowane z rzeżuchą

4.5 (153 ocen)

Pyszne jajka na wielkanocne śniadanie.

Składniki:

  • 5 jajek
    2 czubate łyżki majonezu
    2-3 łyżki posiekanej rzeżuchy
    sól, świeżo zmielony kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Jajka faszerowane z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.
  • 2. Z jajek wyjąć żółtka i utrzeć je dokładnie z majonezem i rzeżuchą, doprawiając solą. Gotową pastę przełożyć do szprycy i wypełnić nią białka jajek. Ułożyć na talerzu i posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Rzeżucha

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować