Jajka faszerowane tatarem z wędzonego łososia

4.48 (145 ocen)

  • 20 min

Tatar z łososia idealnie komponuje się ze smakiem gotowanych jajek. Jest to znakomita propozycja nie tylko na świąteczny stół! Świetnie sprawdzi się jako przekąska na różnego rodzaju imprezach.

  • 20 min

Składniki:

  • 100 g wędzonego łososia bez skóry i ości
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka soku z cytryny
    2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
    2 łyżki posiekanych kaparów
    1 średni ogórek kiszony pokrojony w drobną kostkę
    sól, pieprz
    4 jajka
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki Tatar

Jajka faszerowane tatarem z wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia drobno siekam, przekładam do miski, dodaję oliwę i sok z cytryny, mieszam. Następnie dodaję pozostałe składniki : czerwoną cebulę, kapary i ogórka kiszonego. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Jajka gotuję na twardo, obieram, przekrawam na pół, delikatnie wyciągam żółtka i nakładam tatar.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować