Tatar z łososia idealnie komponuje się ze smakiem gotowanych jajek. Jest to znakomita propozycja nie tylko na świąteczny stół! Świetnie sprawdzi się jako przekąska na różnego rodzaju imprezach.
20 min
Składniki:
100 g wędzonego łososia bez skóry i ości
1 łyżka oliwy
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
2 łyżki posiekanych kaparów
1 średni ogórek kiszony pokrojony w drobną kostkę
sól, pieprz
4 jajka
Jajka faszerowane tatarem z wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia drobno siekam, przekładam do miski, dodaję oliwę i sok z cytryny, mieszam. Następnie dodaję pozostałe składniki : czerwoną cebulę, kapary i ogórka kiszonego. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Jajka gotuję na twardo, obieram, przekrawam na pół, delikatnie wyciągam żółtka i nakładam tatar.
Komentarze