Jajka faszerowane szynką

4.98 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Te jajka faszerowane są super. Bardzo smakują moim gościom. Obowiązkowo muszą znaleźć się na świątecznym stole. Ale mogą być także przystawką na kolację.

Składniki:

  • ● 10 jajek
    ● 3-4 łyżki majonezu
    ● sól, pieprz
    ● 5 plasterków szynki konserwowej lub wędzonej
    ● liście sałaty
    ● gałązki szczypiorku do dekoracji
    ● trochę czerwonej papryki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.98 (167 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy, obieramy ze skorupek. Kroimy wzdłuż na pół.
    Wyjmujemy żółtka
  • 2. Żółtka dokładnie rozcieramy
    w miseczce z majonezem.
    Doprawiamy do smaku solą
    i pieprzem.
  • Jajka faszerowane szynką 3. Do miseczki dodajemy pokrojoną
    w drobną kosteczkę
    szynkę. Mieszamy. Masą faszerujemy
    połówki jajek.
  • 4. Liście sałaty myjemy i suszymy,
    układamy na talerzu,
    a na nich wykładamy faszerowane
    jajka. Szczypiorek kroimy
    i posypujemy jajka, na środek
    kładziemy paprykę.

Porady

● Im drobniej pokroimy składniki farszu, tym będzie on smaczniejszy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować