jajka faszerowane rukolą i orzechami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Faszerowane jajka bardzo często goszczą na naszym stole, a ja chętnie poszukuję nowych pomysłów na farsze. Tym razem połączyłam ostrą rukolę, delikatną pietruszkę, chrupiące orzechy i aksamitny majonez, a wszystko to dodatkowo owinęłam plasterkiem dojrzewającej szynki. Dla mnie super smak.
Przepis od beciiaaa.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki posiekanej rukoli
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    20 g zmielonych orzechów włoskich
    20 g startego żółtego sera
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz, papryka ostra i słodka
    4 plastry szynki dojrzewającej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Śniadanie

Jajka faszerowane rukolą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane i ostudzone jajka obieram i przekrawam na pół. Delikatnie, by nie uszkodzić białek wyjmuję żółtka i przekładam je do miseczki. Do żółtek dodaję posiekane rukolę i pietruszkę, starty ser i zmielone orzechy. Doprawiam majonezem i przyprawami, mieszam na gładką masę. Każde białko owijam połową plasterka szynki i napełniam farszem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Orzechy Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować