Jajka faszerowane pieczarkami i papryka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

jajka można przyrządzać na wiele sposobów, jest to prosty przepis

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    300g pieczarek
    3 plastry papryki konserwowej
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    łyżeczka masła
    sól, pieprz do smaku
    1/2 cebuli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka faszerowane pieczarkami i papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE:
    1 Pieczarki obierz umyj i pokrój w drobne plasterki. Cebulę posiekaj
    2 Dodaj sparzoną i posiekaną cebulę, masło i pieczarki. Smaż aż lekko się zarumienią, ciągle mieszając. Przypraw solą i pieprzem.
    3 Jajka przekrój do miski i rozdrobnij widelcem. Wymieszaj z majonezem, wystudzonymi pieczarkami, drobno skrojoną papryką i natką pietruszki
    4 Napełnij jaja farszem. Ułóż go na półmisku.

Porady

dodatkowo można ozdobić farsz kiełkami rzeżuchy. Zrobi się wiosennie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować