Jajka faszerowane pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Takie jajka goszczą co roku na naszym stole

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 3 sztuki
    - pieczarka: 2 sztuki
    - cebulka: 1 sztuka
    - olej: 1 łyżka
    - majonez: 2 łyżki

Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Pieczarki i cebulkę drobno posiekać i poddusić na oleju. Ugotowane jajka obrać i przekroić na pół. Łyżeczką delikatnie wyjąć żółtka. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać podduszone pieczarki, majonez, doprawić i wymieszać. Masą pieczarkowo - jajeczną nadziewać połówki jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy