Jajka faszerowane pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Takie jajka to niewątpliwie urozmaicenie stołu czy to na rodzinne zjazdy, przyjęcia czy nawet fajny pomysł na kolację. Wykonanie ich jest banalnie proste i stosunkowo szybkie.

  • 20 min

Składniki:


  • 9 jajek
    5 większych pieczarek
    1 łyżka majonezu
    szczypta soli i pieprzu
    łyżka posiekanej zielonej cebulki i koperku

Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo (około 2 minut od zawrzenia wody, w której są jaja). Wkładamy do miseczki z zimną wodą, a potem obieramy ze skorupek. Jajka przecinamy na pół, wyjmujemy żółtka do miseczki. Pieczarki siekamy drobno, dodajemy do żółtek, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Napełniamy w jajku miejsce po żółtku przygotowanym farszem. Dekorujemy posiekaną zieloną cebulką i koperkiem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy