JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Farsz, który odmieni zwykłe jajka - czerwona fasola z aromatem natki pietruszki i chrupiącymi ziarnami słonecznika. Musicie spróbować!

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo,
    sól i pieprz do smaku,
    2 łyżki fasoli czerwonej Bonduelle,
    żółtka z 3 jajek,
    garść ziaren słonecznika,
    czubata łyżeczka majonezu,
    kilka gałązek natki pietruszki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane pastą z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
    Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki.
    Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku.
    Przygotowaną pastą faszerować jajka. Ozdobić czerwoną fasolą i ziarnami słonecznika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować