Farsz, który odmieni zwykłe jajka - czerwona fasola z aromatem natki pietruszki i chrupiącymi ziarnami słonecznika. Musicie spróbować!
15 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżki fasoli czerwonej Bonduelle,
żółtka z 3 jajek,
garść ziaren słonecznika,
czubata łyżeczka majonezu,
kilka gałązek natki pietruszki.
Jajka faszerowane pastą z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki.
Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku.
Przygotowaną pastą faszerować jajka. Ozdobić czerwoną fasolą i ziarnami słonecznika.
Komentarze