Jajka faszerowane papryką, porą i groszkiem

0 (0 ocen)

Bardzo dobry pomysł na przystawkę dla gości. Polecana w szczególności podczas świąt Wielkanocnych, ale można je robić cały rok.

Składniki:


  • 6 jajek
    1/2 pory
    1/3 słoiczka marynowanej papryki czerwonej
    1 łyżka zielonego groszku
    pieprz
    2 łyżki majonezu

Jajka faszerowane papryką, porą i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie ostudzić i pozbawić skorupki. Przeciąć wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i wstawić do miski.

    Porę poszatkować, paprykę czerwoną marynowaną pokroić w kosteczkę. Wszystko wrzucić do miski z żółtkami, dodać łyżkę zielonego groszku, pieprz i majonez. Całość dokładnie wymieszać.

    Przygotowaną masą napełniać dziurki w jajkach. Udekorować rzeżuchą.

Komentarze

Podobne przepisy