Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka

4.5 (142 ocen)

Połączenie jajek i tuńczyka daje na prawdę smaczne efekty.Ostra papryczka wzbogaca smak.Zdecydowanie moje smaki,które polecam.

Składniki:

  • 6 jajek
    80 g tuńczyka z zalewy
    1 marynowana papryka jalapeño
    3 połówki suszonych pomidorów z oleju
    1 łyżka majonezu
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zalewamy zimną wodą,dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy.W momencie,kiedy jajka się zagotują wyłączamy gaz pozostawiając jajka w gorącej wodzie.Po 10 minutach przelewamy jajka gorącą wodą kończąc tym gotowanie.Jajka gotowane tym sposobem nie mają później tej nie ładnej,szarej obwódki wokół żółtka.Ostudzone jajka obieramy,kroimy na pół i wydrążamy żółtka,które przekładamy do miseczki.Do żółtek dodajemy tuńczyka bez zalewy,majonez,posiekane bardzo drobno jalapeño i suszone pomidory.Całość doprawiamy solą i pieprzem.Pastę dokładnie mieszamy do połączenia się składników.Nadziewamy połówki jajek pastą i dekorujemy suszonymi pomidorami.Podajemy schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować