Jajka faszerowane, nadziewane łososiem i szczypiorkiem

4.5 (178 ocen)

efektowne i smaczne, a przy tym szybko i łatwo zrobić

Składniki:

  • Jajka z łososiem

    *3 jajka
    *1 plaster łososia wędzonego
    * 1 łyżka majonezu
    *1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
    *sól, pieprz

    Jajka ze szczypiorkiem

    *3 jajka
    *2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
    * 1/2 łyżeczki posiekanego koperku
    *1 łyżka majonezu
    *sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane, nadziewane łososiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajeczka faszerowane 1. Jajka z łososiem

    Jajka ugotować na twardo, obrać , przekroić wzdłuż,wydrążyć żółtka łyżeczką
    Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekanego drobno łososia, majonez i przyprawy
    Tak przygotowaną masą napełnić białka.
  • 2. Jajka ze szczypiorkiem

    Jajka ugotować na twardo, obrać , przekroić wzdłuż,wydrążyć żółtka łyżeczką
    Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekany szczypiorek i koperek, majonez i przyprawy
    Tak przygotowaną masą napełnić białka.
  • kwiatuszki z jajek 3. Udekorować jajka, rzeżuchą, szczypiorkiem, koperkiem lub czym chcecie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować