Jajka faszerowane na ciepło

5 (157 ocen)

  • 30 min

najlepsze na Wielkanoc

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek
    5 łyżeczek masła
    pół pęczka szczypiorku
    sól, pieprz
    bułka tarta
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Jajka faszerowane na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć jajka, ugotować na twardo - włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu trzymać jeszcze 8 minut.
    Zdjąć z palnika, przelać zimną wodą, ostudzić.
    Jajka razem ze skorupką przekroić wzdłuż na pół - sprawdzi się nóż z karbowanym ostrzem.
  • 2. Delikatnie wyjmujemy żółtka, potem większą część białka i wrzucić do miseczki.
    Jajka rozdrobnić, dodać miękkie masło - utrzeć na masę.
    Dodać posiekany szczypiorek, doprawić solą pieprzem.
  • 3. Masą wykładać połówki skorupek.
    Każdą połówkę obtoczyć w bułce tartej i smażyć chwilę aż będą rumiane na rozgrzanym maśle, farszem do dołu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować