JAJKA FASZEROWANE DUSZONYMI PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

Pyszne jajka faszerowane duszonymi pieczarkami. Idealna propozycja na Wielkanocne śniadanie.

Składniki:


  • 6 jajek
    6 pieczarek
    2 szalotki
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka suszonej bazyli
    Olej do smażenia np rzepakowy
    3 łyżki majonezu

Jajka faszerowane duszonymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myję, kroję w drobną kostkę.
    Szalotkę obieram i kroję w kostkę.
    Do garnka o grubym dnie wlewam olej, dodaję pieczarki i szalotke oraz sól i pieprz. Duszę aż pieczarki będą miękkie i rumiane. Studzę.

    Gotuję jajka na twardo. Studzę. Obieram a następnie kroję wzdłuż. Wydrążam żółtka.

    Przekładam do miseczki z pieczarkami. Dodaję majonez oraz bazylią sól i pieprz. Mieszam dokladnie. Nastepnie ugniatam widelcem.

    Za pomocą małej łyżki faszeruje białka. Podaję na salacie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy