Jajka faszerowane

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

Szybka, pyszna i efektowna przystawka!

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    2 parówki
    30 dag pieczarek
    majonez
    musztarda
    sól
    pieprz
    papryka i szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja gotujemy na twardo. W tym czasie smażymy pieczarki pokrojone w kostkę. Parówki również kroimy w kostkę. Jajka przekrawamy na pół. W miseczce mieszamy żółtka, podsmażone (przestudzone) pieczarki, parówki, majonez i musztardę (do smaku). Doprawiamy solą i pieprzem. Powstałą masą faszerujemy połówki jajek. Paprykę kroimy w kosteczkę, szczypiorek siekamy. Dekorujemy jajka. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować