JAJKA FASZEROWANE

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne maleństwa,którymi zajadają się wszyscy moi goście. :)

  • 40 min

Składniki:

  • - 6 jajek
    - świeża natka pietruszki
    - 0,5 kg pieczarek
    - 1 duża cebula
    - mały majonez
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w drobną
    kosteczkę, cebulę również kroimy w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki
    podsmażamy na patelni, doprawiamy, odstawiamy do przestygnięcia. Jajka
    obieramy ze skorupek, kroimy na pół, delikatnie wydłubujemy żółtka do
    miski, do żółtek dodajemy po łyżce stołowej pieczarek i majonezu,
    mieszamy widelcem. Konsystencja powinna być w miarę spójna, by masa nam się nie rozlewała.Jak masa będzie już dla Was odpowiednia, możemy ją
    doprawić jeśli brakuje nam soli lub pieprzu. Następnie kroimy drobno
    pietruszkę i dodajemy do pasty. Nadziewamy jajeczka, dekorujemy pietruchą
    i smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy