JAJECZNICA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

ciekawa odmiana jajecznicy

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 gram łososia wędzonego
    0,5 cebuli posiekanej
    2 jajka rozmącone
    pieprz koloroy
    masło z odrobiną oleju do smażenia
    szczypta cukru i Vegety
    oraz
    Szczypiorek do posypania jajecznicy

Jajecznica z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym maśle z olejem zeszklić cebulę ze szczyptą cukru I Vegety. Dodać rozdrobnionego łososia i chwilkę go przesmażyć.
    Dodać jajka i też chwilę podsmażyć. Doprawić do smaku pieprzem.
    Jajecznicę przełożyć na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy