Jajecznica z pomidorami i sosem sojowym

4.42 (166 ocen)

  • 20 min

Kiedy jest okazja do nie spożycia soli, to trzeba z niej skorzystać. Pomysł na użycie sosu sojowego zamiast soli pojawił się w trakcie przygotowania jajecznicy. Wyszło pysznie i zdrowo.

  • 20 min

Składniki:

  • 7 jajek
    3 pomidory
    1 płaska łyżka sosu sojowego
    pieprz czarny mielony
    ostra papryka
    garść świeżego lubczyku
Wystaw ocenę:

4.42 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jajecznica z pomidorami i sosem sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę, pokroić na kawałki i włożyć na patelnię. Smażyć 2 min.
  • 2. Jajka rozbić do miski, dodać pieprz, ostrą paprykę i sos sojowy. Roztrzepać na jednolitą masę (jajka wyjdą brązowe, ale przy smażeniu odzyskają swój żółtawy kolor).
  • 3. Gdy z pomidorów odparuje woda, dodać jajka i posypać lubczykiem. Mieszać i smażyć. Gotową jajecznicę podawać z ulubionym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować