Jajecznica z jarmużem i pomidorami

4.49 (202 ocen)

  • 15 min

Szybka i smaczna propozycja na śniadanie.

  • 15 min

Składniki:

  • 5-6 liści jarmużu
    6 jajek
    1 pomidor
    1 łyżka masła
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica

Jajecznica z jarmużem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż umyć i drobno posiekać. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Masło rozpuścić w garnuszku, wbić jajka, posolić, wsypać jarmuż i pomidor. Ustawić palnik na średnią moc i smażyć mieszając. Jajka powinny zmieszać się z jarmużem i pomidorem. Podawać od razu z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować