Jajecznica z boczkiem i świeżą bazylią

0 (0 ocen)

Smaczna jajecznica z dodatkiem pachnącej bazylii.

Składniki:

  • 3 jajka

    4 plastry boczku (Duński)

    12 listków świeżej bazylii

    1 łyżka masła

    sól (wg.uznania)

Jajecznica z boczkiem i świeżą bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica z boczkiem i świeżą bazylią 1. Na patelni rozgrzewamy masło,wrzucamy pokrojony boczek i smażymy. Jajka roztrzepujemy w miseczce po czym dodajemy do nich posiekana bazylię. Jak boczek nam się usmaży dodajemy rozbełtane jajka dodajemy odrobinke soli i mieszamy. Smażymy do momentu ścięcia sie jajek.Podajemy na gorąco z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy