Jajecznica z boczkiem i cebulą

4.49 (182 ocen)

Jajecznice mogłabym jeść codziennie :) Tylko kto by jaja mi znosił ^^

Składniki:

  • Na dwie średnia porcje:

    3 duże jajka kurze
    1 mała cebula
    4 długie plastry boczek (u mnie Duński)
    1 mała łyżeczka masła
    sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Jajko Przystawki

Jajecznica z boczkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica z boczkiem i cebulą 1. Obraną cebulę i boczek kroimy w kostkę . . .
  • Jajecznica z boczkiem i cebulą 2. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy boczek wraz z cebulą.Dodajemy sól i pieprz.
    Mieszając smażymy do wytopienia się boczku
  • Jajecznica z boczkiem i cebulą 3. Jajka rozmącamy w kubku,po czym wlewamy na patelnię do boczku i cebuli.
  • Jajecznica z boczkiem i cebulą 4. Całość smażymy mieszając do ścięcia się jaj . . . .

    Smacznego :-)

Porady

(jeśli boczek jest bardzo tłusty nie potrzeba dodawać masła)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować