Jajecznica na boczku

4 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną jajecznicę na boczku z dodatkiem białej cebuli. Polecam na ciepłe śniadanie lub kolację.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    2 łyżki mleka
    pół dużej cebuli
    1 łyżka pokrojonego boczku
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    1 łyżka oleju
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Jajko Śniadanie

Jajecznica na boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Jajka wybijamy ze skorupek do kubeczka i dolewamy mleko, mieszamy.
    Na patelnie wlewamy olej i stawiamy na gazie. Na rozgrzanym oleju smażymy boczek, gdy będzie podsmażony dodajemy cebulę i smażymy do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy jajka i smażymy przez chwilę, doprawiamy do smaku solą. Przekładamy na talerzyk i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować