Pyszna, sycąca jajecznica o konsystencji puszystego omletu. Doskonale sprawdzi się jako sycące śniadanie dla głodnego Męża wychodzącego do pracy- będzie miał siłę na cały ciężki dzień :)
Jajecznica delikatna jak omlet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielamy żółtko od białka. Do białka wsypujemy niewielką szczyptę sody i ubijamy na sztywną pianę.
2.Żółtko rozkłócamy z mlekiem, solą i pieprzem. Delikatnie, lekko mieszając wlewamy do białka.
3.Kiełbasę i pomidory kroimy w kostkę, szczypiorek drobno siekamy.
4.Na patelni roztapiamy masło. Wlewamy zawartość miski. Wrzucamy na nią kiełbasę, pomidory i szczypiorek i smażymy na wolnym ogniu, aż osiągniemy pożądany stopień wysmażenia jajecznicy.
Komentarze