Jajeczna z rzeżuchą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od lutego wysiewam rzeżuchę. Gdy się zazieleni, dodaję ją do sałatek.

Składniki:

  • 4 jajka
    ogórek
    3 łyżki rzeżuchy
    2 ząbki czosnku
    5 dag kiełków soi
    3 łyżki startego żółtego sera
    łyżka octu winnego
    3 łyżki oleju
    sól

Jajeczna z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w kostkę. Ogórka myjemy, kroimy w półplasterki.
  • 2. Rzeżuchę siekamy i ucieramy ze zmiażdżonym czosnkiem, powoli wlewając olej. Doprawiamy octem.
  • 3. Jajka mieszamy z serem, ogórkiem i kiełkami. Solimy. Polewamy sosem z rzeżuchy, mieszamy. Podajemy zaraz po przy gotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy