JAJA MARYNOWANE

4.5 (197 ocen)

  • 20 min

Coś innego i przyciągające oko :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 litra octu / po łyżeczce soli,ziarenek gorczycy i czarnego pieprzu ziarnistego / 3 goździki / 1 laska cynamonu / 2 liście laurowe/ 15 jaj ugotowanych na twardo/ ogórek konserwowy/ świeża papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jaja marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować ocet z 1/2 litra wody,solą,gorczycą,pieprzem,goździkami,laska cynamonu i liśćmi laurowymi.Gotować pod przykryciem 10 minutek na małym ogniu.Jaja ( można lekko od góry i od dołu na kłuć jajko) włożyć do wysokiego słoja lub kamionkowego garnka i dodać ogóreczek konserwowy pokrojony w paski i paprykę świeżą.Zalać gorącym wywarem i pozostawić do wystygnięcia.Słój nakryć szczelnie pergaminem i wstawić na 2 -3 dni do lodówki.Jaja nabiorą smaku marynaty.

Porady

Można je pokroić w plasterki i położyć na chlebie lub podawać z delikatnymi sosami jak również i do sałatek są wyśmienite.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ocet Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować