Jagodowy sernik na zimno z koktajlowym musem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Gorąco polecam:)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Tortownica 26cm
    Masa serowa:
    1 kg sera
    2 galaretki jagodowe
    200g jagód
    330ml śmietany 30%
    4 łyżki cukru pudru
    Okrągłe biszkopty do wyłożenia tortownicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Jagodowy sernik na zimno z koktajlowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa: Biszkopty ułożyć w tortownicy, w której spód jest pokryty folią aluminiową. Galaretki rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku, schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, dodać lekko tężejące galaretki, zmiażdżone jagody i ser. Masę wyłożyć na biszkopty, nie wyrównywać powierzchni. Na górę wyłożyć mus koktajlowy. Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny.
  • 2. Mus koktajlowy:
    Galaretki rozpuścić w 1 szklance wody, gdy zacznie lekko gęstnieć wlać koktajl i ubić mikserem na piankę. Jeśli jest to konieczne odstawić do lodówki aby lekko zaczęła tężeć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować