Jagodowe muffinki z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Słodkie wspomnienie jagodowego lata

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki suche:
    - 2 szkl. mąki
    - 2/3 szkl. cukru
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    - 1 tabliczka połamanej białej czekolady
    Składniki mokre:
    - 100 g masła, rozpuszczonego
    - 1 szkl. mleka
    - 1 jajko

    - garść jagód

Jagodowe muffinki z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrobienie muffinek jest bardzo proste - w dużej misce drewnianą łyżką mieszamy składniki suche i mokre. Dosypujemy jagody. Za pomocą łyżeczki umieszczamy ciasto w foremkach do muffinek. Pieczemy ok. 20 minut w 220 st.

Porady

Smak i aromat ciasta muffinkowego wzbogaci esencja waniliowa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy