Jagnięcina z fasolką szparagową

5 (190 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni gruzińskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jagnięcina lub chuda wieprzowina pokojona w 2 cm kostkę: 50 dekagramów
    - posiekana cebula: 2 sztuki
    - sól: 1 łyżeczka
    - świeżo mielony pieprz: 1 szczypta
    - zielona fasolka szparagowa: 75 dekagramów
    - gorąca woda: 0.5 szklanki
    - posiekana świeża bazylia: 1 szklanka
    - posiekany cząber: 0.25 szklanki
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jagnięcina z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażać na oleju 10-15 min. Dodać cebulę sól, pieprz do smaku i smażyć kolejne 15 min. Fasolkę położyć na wierzchu mięsa z cebulą. Nie mieszać. Zalać wodą, przykryć i gotować do momentu kiedy fasolka będzie miękka. Zdjąć górną, ugotowaną warstwę fasolki i zrobić puree. Wymieszać z powrotem z mięsem i posiekanymi ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gruzińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować