Jaglanka z orzechami i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zapraszam do wypróbowania przepisu na przepyszną i zdrową jaglankę!

  • 15 min

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej
    2 szklanki wody
    garść nerkowców
    1 rządek gorzkiej czekolady
    4 daktyle

Jaglanka z orzechami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukaną kaszę zalej 2 szklankami gorącej wody.
  • 2. Zalej daktyle wrzątkiem i odstaw na około 10 minut.
  • 3. Gotuj kaszę 10 minut na małym ogniu.
  • 4. Dodaj orzechy nerkowca, czekoladę oraz namoczone wcześniej daktyle.
  • 5. Gotuj na małym ogniu.
  • 6. Gdy kasza będzie gotowa zmiksuj całość na jednolitą masę.
  • 7. W razie potrzeby dodaj miód.

Porady

Po więcej przepisów zapraszam na mojego bloga http://moj-kawalek-podlogi.pl/

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy