JAGLANKA Z KARMELIZOWANYMI OWOCAMI I ORZECHAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taka jaglanka z orzechami jest lekkim, dietetycznym i zdrowym posiłkiem, który nasyci na długi czas i posmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom.

Spróbujcie!

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * kasza jaglana - 2 porcje

    * orzechy laskowe - 1 garstka

    * migdały - 1 garstka

    * nerkowce - 1 garstka

    * miód wielokwiatowy - 3 łyżki

    * jabłko - 1 szt

    * agrest - 1 garstka

    * banan - 1 szt

Jaglanka z karmelizowanymi owocami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Wypłukaną kaszę jaglaną zalewamy wodą ( w proporcji kasza-woda 1:2), gotujemy ok. 15 minut ( bez mieszania! ), odstawiamy pod przykryciem.

    Na patelnię wrzucamy pokrojone w kostkę jabłko, agrest, banana oraz bakalie, zalewamy miodem, przesmażamy na złoty kolor.

    Ciepłą kaszę mieszamy z pokrojonym w plastry bananem oaz karmelizowanymi z miodem owocami.

    Smacznego!

Porady

Śmiało możemy dodać inne, lubione owoce!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy