Szarlotkowe wegańskie babeczki z cynamonem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przygotowuje się je w nie więcej niż 15 minut i są tak łatwe do zrobienia, że nie ma mowy, żeby coś nie wyszło, a po ich upieczeniu w całym domu jeszcze długo pachnie jabłkami i cynamonem. Jestem pewna, że wszystkie potrzebne składniki większość z Was znajdzie w swoich kuchennych szafkach. W towarzystwie owoców świetnie sprawdzą się na śniadanie. Ja często zabieram je ze sobą na uczelnię i wcinam na deser do popołudniowej kawki.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jabłka
    1,5 szklanki mąki: np. 1 szklanka orkiszowej i pół szklanki żytniej (można użyć dowolnej: owsianej, jaglanej, pszennej, ryżowej itd.)
    0,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
    0,5 szklanki mleka roślinnego
    0,5 szklanki płynnego oleju kokosowego
    0,5 szklanki cukru/ksylitolu
    2-3 łyżeczki cynamonu
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Garść rodzynek
    Garść posiekanych migdałów i/lub orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Szarlotkowe wegańskie babeczki z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szarlotkowe wegańskie babeczki z cynamonem 1. Jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę i posypujemy cynamonem. W misce mieszamy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, a następnie dolewamy mleko i olej i mieszamy. Do powstałej masy dodajemy pokrojone jabłka, rodzynki i orzechy i jeszcze raz delikatnie mieszamy.
    Masę przekładamy do foremek (najlepiej sprawdzą się silikonowe, bo babeczki są dosyć wilgotne i ciężkie) i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować