Jabłka w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja na podwieczorek .Mojej Córci i mojemu Mężusiowi bardzo smakowało .

Składniki:

  • 2 jabłka

    cynamon


    ciasto naleśnikowe :

    5 łyżek mąki pszennej

    3 łyżki mąki ziemniaczanej

    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    1/3 szklanki mleka

    2 jajka

    szczypta soli

    olej do smażenia

Jabłka w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną , proszkiem do pieczenia , jajkami , solą i mlekiem .

    Zmiksować za pomocą miksera na gładką masę .

    Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany .

    Jabłka umyć , obrać ze skórki .

    Wyciąć gniazda nasienne ze środka .

    Jabłka oprószyć cynamonem , opanierować w cieście naleśnikowym .

    Usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy