Jabłecznik z czekoladowym budyniem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty w przygotowaniu jabłecznik.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    0,5kg mąki
    1 kostka margaryny (250g)
    1 szklanka cukru pudru
    2 jajka
    2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa budyniowa:
    2 opakowania budyniu czekoladowego
    1l mleka
    3 łyżki cukru

    Dodatkowo:
    Dowolna ilość jabłek (można pokrojone w kostkę, plastry lub mus)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Szarlotka Jabłecznik

Jabłecznik z czekoladowym budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, drugą schłodzić w lodówce.
    Na ciasto położyć jabłka.
    Ugotować budyń i gorący wylać na jabłka.
    Pozostałą część ciasta pokruszyć na gorący budyń.
    Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 40 min. w 160°C (termoobieg).

Porady

Forma: 21x32cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować