Jabłecznik na kruchym ciescie

4.5 (159 ocen)

  • 2 godz. 20 min

ciasto ,które często piekę ,mąż bardzo lubi

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    4 żółtka
    1 margaryna
    szczypta soli
    ½ szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 słoiki musu jabłkowego
    cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Jabłecznik Desery

Jabłecznik na kruchym ciescie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników na ciasto, należy wszystko zagnieść w jednolitą całość, podzielić na dwie równe części, zawinąć w folię i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
    Blaszkę o wymiarach 24 x 40 cm, wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
    Na dno blaszki zetrzeć na tarce, połowę ciasta, delikatnie ugnieść ręką do dna. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową, posypać cynamonem, na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.
    Piec na złoty kolor w piekarniku w temperaturze 180 st. C na ok. 1 godzinę.

Porady

Ciasto można posypac cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować