Jajecznica z rzodkiewką i pomidorem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną wersję jajecznicy. Tym razem przygotowałam z dodatkiem rzodkiewek i pomidora. Polecam na śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    2 łyżki mleka
    4 rzodkiewki z liśćmi
    1 dymka
    1 średni pomidor
    2 łyżki oliwy
    1/2 łyżeczki przyprawy do mozzarelli i pomidorów
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Jajko Śniadanie

Jajecznica z rzodkiewką i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica z rzodkiewką i pomidorem 1. Rzodkiewki czyścimy i myjemy, odsączamy. Liście kroimy na drobno, rzodkiewki w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, szczypiorek na drobno. W miseczce mieszamy jajka i mleko. Z pomidora usuwamy skórkę i pestki, kroimy w kostkę.
    Na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę i rzodkiewki razem z liśćmi, pomidora przez około 5 minut. Wlewamy masę jajeczną doprawiamy przyprawami i smażymy aż jajecznica się zetnię. Przekładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować