Zapraszam na smaczną wersję jajecznicy. Tym razem przygotowałam z dodatkiem rzodkiewek i pomidora. Polecam na śniadanie.
30 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
2 jajka
2 łyżki mleka
4 rzodkiewki z liśćmi
1 dymka
1 średni pomidor
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki przyprawy do mozzarelli i pomidorów
sól do smaku
pieprz do smaku
Jajecznica z rzodkiewką i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rzodkiewki czyścimy i myjemy, odsączamy. Liście kroimy na drobno, rzodkiewki w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, szczypiorek na drobno. W miseczce mieszamy jajka i mleko. Z pomidora usuwamy skórkę i pestki, kroimy w kostkę.
Na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę i rzodkiewki razem z liśćmi, pomidora przez około 5 minut. Wlewamy masę jajeczną doprawiamy przyprawami i smażymy aż jajecznica się zetnię. Przekładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem.
Komentarze