Indycze z szybkowaru w delikatnym sosie

4.5 (162 ocen)

  • 2 godz.

Szybkie i smaczne danie, a dodatkowo niskokaloryczne:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • około kg mięsa z indyka
    3 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka czosnku w granulkach
    2 łyżki granulowanej cebulki
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    kosteczka bulionu z zielem ang, i listkiem laurowym
    1,5 łyżki skrobi kukurydzianej
    2-3 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indycze z szybkowaru w delikatnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indycze z szybkowaru w delikatnym sosie 1. Mięso z indyka ( u mnie z udźca) myje i dzielę na kawałki, każdy około 20-25 dkg . Przekładam do miski. Dodaję sos sojowy i resztę przypraw, kostkę bulionową rozkruszam. Wszystko dokładnie mieszam. Nakrywam folią i wstawiam do lodówki, na przynajmniej 2 godz.czym dłużej tym lepiej. Następnie jeszcze raz dokładnie mieszam, przekładam do szybkowaru, gotuje jakieś 18 minut od wzrostu ciśnienia. Po tym czasie wyjmuję mięso i zagęszczam powstały sos skrobią kukurydzianą i śmietaną. Doprowadzam do zagotowania cały czas mieszając, gotuję z 2 minutki. Podaję z ziemniakami i warzywami ugotowanymi na parze, tym razem z brokułem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować