Imprezowa sałatka z ryżem

4.5 (167 ocen)

  • 35 min

Pyszna prosta sałatka bez udziwnień ułożona w saleterce warstwowo, dobrze smakuje po schłodzeniu najlepiej na drugi dzień. Polecam na różne okazje.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 torebki ryżu
    2 puszki tuńczyka w oleju roślinnym
    20 dag ostrego sera żółtego
    6 jaj
    1 puszka kukurydzy
    pęczek cebuli dymki
    majonez
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z ryżem Ser

Imprezowa sałatka z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotuję w osolonym wrzątku na sypko, odecdzam, przesypuję do miseczki, zostawiam do wystudzenia.
    Ser ścieram na tarce, tuńczyka osączam z zalewy, jajka gotuję na twardo, obieram siekam w kostkę, tak samo cebulę dymkę razem ze szczypiorem.
    W szklanej salaterce układam warstwami ryż, jajka, smaruję warstwą majonezu, oprószam solą i pieprzem , dodaję rozdrobnionego tuńczyka, ser, znów smaruję majonezem posypuję osączoną kukurydzą z puszki oraz cebulą. Schładzam w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dymka Sałata Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować